Mlade voditeljice na susretu operativaca SIH-a

Trenutno pregledavate Mlade voditeljice na susretu operativaca SIH-a
  • Autor objave:

Četiri mlađe programske voditeljica na Medvednici su skupljale nove ideje i energiju za daljnji rad s djecom.

Biti izviđač znači razmjenjivati znanja, iskustvo i nesebično dijeliti ideje za osobni napredak i kvalitetnije vođenje grupa i sekcija u vlastitim udrugama. Na tom tragu voditelji su se vikend 10-11.ožujka okupili na seminar za operativne voditelje održanom u Domu Crvenog križa na Medvednici. Polaznici su kućama pošli nasmijani i obogaćeni novim idejama, znanjima i kreativnošću koju je za njih pripremio tim za naobrazbu.

Vijest i fotografije preneseni su s facebook profila Saveza izviđača Hrvatske:

Na seminaru za operativne voditelje sudjelovale su i četiri najmlađe predvodnice Turopoljske udruge skauta “Tur”, kako bi ih ohrabrili za daljnji nastavak naobrazbe i kako bi za rad s poletarcima dobile nove ideje i dodatnu energiju za vođenje jata. Na seminaru su sudjelovali i odrasli Turovi programski voditelji: Mario i Alen, koji su vođama družina uspješno održali predavanje kako kroz novinarske izričaje, povezane s dobrom fotografijom uspješno komunicirati s javnošću i članstvom na odredskim portalima i društvenim mrežama.

Bila je ovo i prigoda za upoznavanje novih prijatelja, koji kao programski voditelji imaju slična (ili drugačija) iskustva, a starijim voditeljima za razmjenu ideja i razmišljanja o budućnosti Saveza, za dogovor o sudjelovanju na Smotri izviđača u Makedoniji, ali i za druženje sa starim prijateljima. Zaključak: bilo je ugodno i korisno, a i trebalo bi biti korisno udruzi kada se vratimo u svoje programsko-organizacijske skupine.