Obilježen Dan Odreda

Trenutno pregledavate Obilježen Dan Odreda
  • Autor objave:

Prije 23 godine održani su sastanci prvih patrola Izviđačkog odreda “TUR”

U vrijeme Domovinskog rata okupili smo prve članove Izviđačkog odreda “TUR” u Osnovnoj školi Eugena Kumičića. Tada smo formirali prve patrole Odreda koji je tek kretao s radom, kao nastavljač tradicije skautizma, odnosno izviđačkog pokreta na području dotadašnje općine Velika Gorica. Odred je tada činilo 12 patrola koje je vodilo šestero predvodnika i oko 300 članova u nekoliko velikogoričkih osnovnih škola. Tada i nikad više nakon toga. Vremena su se promijenila. Djeca se sve manje kreću i okupljaju, a ponuda je sve bogatija.

Danas nas ima oko sedamdesetak, pa po broju članova spadamo među najbrojnije, a po broju aktivnosti i među najaktivnije izviđačke udruge u Hrvatskoj.

DSCN1093

DSCN1095

DSCN1103

Godišnjicu okupljanja prvih patrola Izviđačkog odreda “TUR”, dapače 23. godišnjicu, obilježili smo u subotu 24.10.2015. igrom i druženjem u Vatrogasnom domu Velika Gorica. Druženje smo započeli odličnim animacijskim predavanjem profesionalnog vatrogasca Romana Gotala, upoznavanjem s vatrom i požarom te sredstvima i načinima gašenja te poslom vatrogasaca. Kroz dva sata nimalo dosadnog predavanja Roman nam je pokazao kako su opremljena suvremena vatrogasna vozila. DSCN1112

Iako smo isplanirali puno više igara, predviđeno vrijeme susreta dopustilo nam je da odigramo samo jednu štafetnu. Jer trebalo je stići na klopu dok je još topla!

DSCN1122

DSCN1126

Kako bi doprinijeli našoj proslavi i kao dobri domaćini članovi DVD Velika Gorica počastili su nas pizzom i sokom, a mi smo tome dodali i kolače. Hvala dragim prijateljima kojima smo se pridružili kao članovi natjecateljskih ekipa DVD Velika Gorica.DSCN1130

DSCN1131

DSCN1138

Lijepo i sunčano vrijeme omogućilo nam je ugodno druženje i veselu proslavu. Bez ekipe iz Dubranca i Ščitarjeva i ponekih koji nisu mogli danas doći na proslavi nas se okupilo pedesetak.