Rujanski susreti izviđača: Viktorijada i I-Spot

Trenutno pregledavate Rujanski susreti izviđača: Viktorijada i I-Spot
  • Autor objave:
Rujan i listopad najaktivniji su izviđački mjeseci. Posljednji vikend u rujnu izviđači su se natjecali na Victorijadi u Karlovcu, dok su istraživači sudjelovali na godišnjem susretu ove uzrasne kategorije u Fužinama.

I-Spot u Fužinama nacionalna je izviđačka aktivnost namijenjena kategoriji istraživača i njihovom punjenju baterija za nastavak rada nakon ljetnog odmora. Sadržajno je bio izuzetno bogat.
Državna intervencijska postrojba Civilne zaštite predstavila im je upravljački modul za intervencije u izvanrednim situacijama, a vidjeli su i kako se upravlja robotskim strojem za intervencije u ruševinama i kontaminiranim područjima. Vježbali su izrađivati drvene konstrukcije i vezati čvrste spojeve, pružati prvu pomoć, uživali u aktivnostima na vodi te u planinarenju. Fotografije će o tome reči više od riječi:
Izviđači su se isti vikend natjecali u Karlovcu na tradicionalnoj Victorijadi. Nastupile su dvije patrole: Fijolice i Mitolozi koje su se “snalazile” po gradu, a potom uspješno natjecale u vezanju čvorova, dizanju šatora i prvoj pomoći.