Obilježili smo dan naše Gradske četvrti

Trenutno pregledavate Obilježili smo dan naše Gradske četvrti
  • Autor objave:

Po prvi put u spomen parku dr. Franje Tuđmana upriličeno je obilježavanje GČ Vladimira Nazora.

Kao udruga sa sjedištem u Ulici Josipa Pucekovića 4, u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika, s veseljem smo se odazvali pozivu vodstva Gradske četvrti na obilježavanje njenog dana. Ovom se manifestacijom željelo obilježiti rođendan istaknutog hrvatskog pisca i pjesnika po kojemu je gradska četvrt i dobila ime. Iako su zabavni programi i igraonice za Velikogoričane  trebali biti uprilićeni dva tjedna ranije, proslava je odgođena zbog najave loših vremenskih prilika. Tako je dan Gradske četvrti obilježen 12. lipnja,

Turopoljski skauti iskoristili su lijepo vrijeme za predstaviti se sugrađanima pokaznim kampom u kome smo skuhali grah i upriličili si ručak. Do tada izviđači su uvježbavali svoje vještine podizanja šatora, signaliziranja zastavicama i vezanja čvorova, sve ono što će im biti itekako korisno na predstojećoj smotri izviđača u Lovincu, gdje će sudjelovati na Državnoj izviđačkoj olimpijadi.

Uz pomoć sponzora, Kluba 100 i Međunarodne zračne luke Zagreb, vodstvo Gradske četvrti prikupilo je financijsku pomoć kako bi četvero djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja omogućili ljetovanje u kampu Vladimir Nazor na Velom Lošinju.

Uspjeh i korisnost ovakve inicijative prepoznao je i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je s predsjednikom Gradskog vijeća Darkom Bekićem čestitao vodstvu na njihovom danu. Potom je obišao sudionike proslave, pa tako i naš mini logor, odnosno brđane u njemu, koji su za izviđače pripremali ručak. Mi smo za to vrijeme podržali nastup učenika Umjetničke škole Franje Lučića na središnjoj bini.

Program obilježavanja Dana GČ Vladimir Nazor počeo je koncertom učenika Umjetničke škole Franje Lučića, a uokolo bine bilo je mnmoštvo zanimljivih sadržaja za sve uzraste, od dječjih radionica, vatrogasnog poligona do skautskog kampa u kome su djeca rado zavirila u šatore.

nazor

Dobrovoljni vatrogasci iz Velike Gorice i Kurilovca zabavili su najmlađe vatrogasnim natjecanjima, dok je udruga Talus za malo starije organizirala natjecanja u društvenim igrama. Za glazbu su brinuli DJ-i lokalni glazbeni bendovi.