Obustava aktivnosti zbog koronavirusa

Trenutno pregledavate Obustava aktivnosti zbog koronavirusa
  • Autor objave:

Ovaj je kriv što po drugi put ove godine moramo obustaviti redovite aktivnosti! Radimo to radi vaše sigurnosti i zaštite od prijenosa opasnog virusa.

Sukladno svojim statutarnim ovlastima i epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, a na temelju najnovijih mjera koje je usvojila Vlada RH te odluka Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, Predsjedništvo Turopoljske udruge skauta „Tur“ donosi odluku o obustavi redovitih programskih aktivnosti udruge u razdoblju od 27.11. do 24.12.2020.

U navedenom razdoblju neće se održavati redoviti tjedni jatni, čoporski i družinski susreti.

Na donošenje ovakve odluke potaknuti smo brigom za zdravlje djece i članova njihovih obitelji, značajnim porastom broja oboljelih u Republici Hrvatskoj, kao i čestim najavama izostanaka članova s redovitih tjednih susreta posljednjih tjedana, zbog bolesti ili zbog samoizolacije u koju su stavljeni kao učenici pojedinih razreda u osnovnim školama koje pohađaju.

Umjesto redovitih tjednih susreta, programski voditelji su pozvani da osmisle i s djecom provode organizirane programske aktivnosti na otvorenom, odnosno šetnje i izlete u trajanju od jednog do četiri sata, a koje se mogu održavati subotom prije podne isključivo na otvorenom, u skupinama do 25 sudionike i uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera zaštite od prijenosa i širenja zaraze koronavirusom. Te mjere, između ostalog, predviđaju i nošenje zaštitnih maski na otvorenom.

Programski voditelji će u navedenom razdoblju osmisliti i djeci ponuditi on-line radne zadatke i izazove, kao što smo to radili i u proljeće, a njihovo izvršenje vrednovat ćemo i nagraditi u obliku popusta kroz participaciju u cijeni predstojećih višednevnih aktivnosti.

Obavijesti i najave ovakvih izvanrednih aktivnosti pravovremeno ćemo objaviti u WhatsApp grupama za roditelje i za članove udruge.

Što s uplatama članarine?

Zbog nemogućnosti provedbe planiranih programskih aktivnosti u 2020. godini, uz uplatu godišnje članarine, članovi trebaju uplatiti samo osam mjesečnih članskih priloga. Ukoliko ste uplatili više uplaćeni novac ćemo evidentirati kao uplatu akontacije za neku od predstojećih višednevnih aktivnosti. Uplatu priloga za ožujak, travanj, svibanj i prosinac, odnosno uplatu u iznosu većem od osam mjesečnih priloga ili priloga za Zborovanje koje je u svibnju trebalo biti održano u Rijeci smatrat ćemo uplaćenom akontacijom i za toliko ćemo pojedinom članu umanjiti iznos participacije za proljetovanje, ljetno logorovanje ili zimovanje u 2021. godini. Na ovaj način imate priliku uplatama u malom iznosu do predstojeće aktivnosti uštedjeti toliko da ni ne osjetite izdatak! Neki od vas već imaju ušteđenih i do 800,00 kn kroz uplačene priloge.

Uz to, članovima ćemo obračunati i dodatni popust, ovisno o tome koliko su on-line radnih zadataka i izazova odradili u 2020. godini, kao i za redovitost sudjelovanja na redovitim tjednih susretima.

Članovima koji su uplatili članski prilog za jedan od mjeseci kada zbog lock-downa nismo mogli provoditi aktivnosti, a prilog nije uplaćen za neki od preostalih mjeseci u godini, za toliko ćemo umanjiti iznos akontacije.

Podsjećam da je (u normalnim okolnostima) godišnja obveza svakog člana uplata članarine u iznosu 150,00 kn i mjesečnog članskog priloga u iznosu 110,00 kn, odnosno 100,00 kn ako su članovi udruge dvoje ili više članova iste obitelji. Molim vas da provjerite svoje uplate, sukladno ovakvoj odluci, odnosno da e-mailom zatražite ispis vaših uplata, ukoliko niste sigurni jeste li izvršili sve svoje obveze.

Budite nam dobri i ostajte zdravi.

Igrajte se s nama on-line i live, jer život je ljepši ako je u osnovi igra i zabava!