Pronašli smo ključ za spas Čiča!

Trenutno pregledavate Pronašli smo ključ za spas Čiča!
  • Autor objave:

Umjesto escape room-a mi smo priredili escape challenge za naše poletarce i izviđače i dobro smo se zabavili.

Osim potresnih stresova i korona-ograničenja ni vrijeme nam ove godine ne ide na ruku, pa umjesto izleta u udaljenije krajeve ovih dana organiziramo niz zabavnih i edukativnih aktivnosti na području grada i za sad nam dobro ide.

Nakon dva dana obilnih kiša drugi vikend u svibnju izazvali smo najprije poletarce i vučiće, a potom i izviđače te istraživače na rješavanje logičkih problemskih zadataka, a opet posvečeno ekološkom osvješćivanju, s ciljem “spašavanja jezera Čiče od onečišćenja”. Kako se ne bismo igrali u blatu pravo jezero Čiče zamijenili smo zamišljenim, a zadaci su bili skriveni u škrinjicama koje je najprije trebalo otvoriti.

Ovaj jednostavan, a opet dovoljno izazovan i zanimljiv “escape room” na otvorenom osmislio je Mario, a programski voditelji postavili su poligone na igralištu u Cvjetnom naselju. Do tamo smo prošetali središtem grada uz rješavanje logičkih zagonetnih priča, kao zagrijavanje za pravi izazov.

Iako na malom prostoru poligoni su nam pružili više od sat vremena zabave. Gledati poletarce i vučiće kako traže skrivene “ključeve” za otvaranje lokota na škrinjicama, a potom nastoje odgonetnuti što se od njih u zadatku očekuje bilo je slatko i zabavno, a gledati istraživače kako se bore s istim izazovima bilo je urnebesno. Svatko od njih pružio nam je drugačiju dozu zabave, a prema povratnim informacijama zabavno je bilo i njima. Svi su do konačnog rješenja uspjeli doći bez previše muke.

Našlo se tu vremena i za pokoju igru, ponavljalicu, ali i za prigodno obilježavanje međunarodnog Dana Crvenog križa. Zaustavili smo se nakratko pored prostorija Gradskog društva Crvenog križa u Cvjetnom naselju te smo porazgovarali o tome koji su zadaci, djelatnosti i ciljevi ove humanitarne organizacije. Na njihovu svrhovitost ukazali smo i kroz nedavne situacije na potresom pogođenim područjima Banovine, nakon ne tako davnih poplava u Posavini, ali i na kontinuiranu pomoć starim i nemočnima te na djelatnost Pučke kuhinje za siromašne. Prošetali smo i Kolodvorskom ulicom uz drvored posađen u čast dobrovoljnim darivateljima krvi te se tako prisjetili još jedne važne djelatnosti u organizaciji Crvenog križa.

Sve ostale fotke s ove aktivnosti potražite u Galeriji: http://www.tus-tur.hr/galerija-fotografija/galerija-fotografija-2021/?album=16&gallery=209