Proslava rođendana oca skautizma – Roberta Baden Powella

Trenutno pregledavate Proslava rođendana oca skautizma – Roberta Baden Powella
  • Autor objave:

Red igre – red pjesme – red torte i opet! Kao i mnogim drugim prijateljima, hmmm… koje ipak znamo osobno i koji su još živi, rođendan osnivača skautskog pokreta, lorda Roberta Stephensona Smytha Baden-Powella, proslavili smo u subotu, dan nakon njegovog 156. rođendana. Rođen je 22. veljače 1857. u Londonu, 30 godina prije svoje supruge Olave, koja je rođena na isti datum. Zbog toga se od 1926. ovaj datum u obje svjetske organizacije (muškog i ženskog skautskog pokreta) slavi i obilježava na poseban način. Poznat je i pod nazivom BP Day (Baden- Powellov dan ili Be Prepared – Budi pripravan), odnosno Thinking Day.

Kroz priču smo upoznali ili smo se podsjetili na život osnivača, a koliko smo toga naučili i zapamtili – provjerili smo i kroz kviz koji su pripremili naši predvodnici.

Na proslavi u prostoru Centra za djecu, mladi i obitelj Velika Gorica okupilo nas se 33. Mnogi očito nisu moli doći, ali oprostit ćemo im, jer ovako je ostalo više torte za nas. Odlične torte s puno ljubavi i malo materijala napravila je naša Jelena P. i na tome joj hvala u ime slavljenika i svih nas koji smo omastili brk!

Mario je pripremio memory kartice sa skautskim simbolima. Trebalo je spariti dva jednaka, a potom i odgovoriti na pitanje: koji je to čvor i zavezati ga, koji je to putni znak i složiti ga s pomoću prirućnog materijala … Nikša je pripremio stol na kome su se ekipe natjecale puhanjem koja će lopticu prije progurati kroz otvor na sredini “terena”. Nakon što smo ostali bez daha, jednako zahtjevan je bio i surlomet koji je pripremio Alen.

Pušući kroz crijevo trebalo je potjerati lopticu od sebe i u suradnji s članovima ekipe otpuhati je u gol protivničke ekipe. Bilo je tu i smijeha i slavlja i hvatanja zraka. Jelena T. i Lucija zabavile su članove pjesmom i plesom i tako je brzo prošlo naših 2,5 sati druženja – Baden Powellu u čast.

Kako biste doživjeli ovu ludu proslavu prepuštamo vas fotkama koje možete pronaći u Galeriji fotografija