Smotra izviđača 2022. u Lovincu

Trenutno pregledavate Smotra izviđača 2022. u Lovincu
  • Autor objave:

U Lovincu, u Lici, u razdoblju od 25. srpnja do 4. kolovoza 2022. godine održana će biti 11. Smotra izviđača Hrvatske.

Programske aktivnosti na Smotri predviđene su za sve uzraste izviđača, no zbog organizacijskih mogućnosti i obveza dijela članova udruge u organizaciji Smotre, predsjedništvo Turopoljske udruge skauta “Tur” donijela je odluku da na Smotri u Lovincu sudjeluju samo izviđači koji ove školske godine pohađaju 5. razred osnovne škole i stariji.
Predviđena participacija sudionika u troškovima Smotre iznosi 1.600,00 kn, od čega prvi dio u iznosu 400,00 kn treba biti uplaćen na račun Odreda (članski prilog za Smotru) do 25.03.2022. radi pravovremene prijave sudionika i uplate jamstva organizatoru (Savez izviđača Hrvatske). Uplata preostalog iznosa biti će moguća u mjesečnim ratama (u travnju, svibnju, lipnju i srpnju) do polaska na Smotru.
Za eventualno otkazivanje sudjelovanja do 31. svibnja Savez izviđača Hrvatske će na račun udruge vratiti uplaćena sredstva – umanjeno za troškove manipulacije, a za otkazivanje nakon 31. svibnja povrat uplaćenih kotizacija neće biti moguć.
Nakon Smotre u Lovincu će biti održano i logorovanje Šumski cvijet u sastavu Šumske škole Saveze izviđača Hrvatske, u razdoblju od 13. do 21. kolovoza 2022. Prošle godine sudionička participacija za Šumski cvijet iznosila je 600,00 kn, a ove godine će polovinu naknade za sudjelovanje zainteresiranim članovima Odreda (sudionicima Smotre) podmiriti Odred.
Molim sve zainteresirane članove (roditelje) da što prije iskažu interes za sudjelovanje na Smotri i Šumskom cvijetu, radi organizacije programskih aktivnosti i pripreme za sudjelovanje na Smotri. 
Poletarcima i vučićima mlađih uzrasta udruga će ponuditi drugu višednevnu aktivnost tijekom predstojećeg ljeta.
Hodogram i ponuda aktivnosti na Smotri:
Dolazak sudionika i podizanje šatora na logorskim terenima predviđen je 23. ili 24. srpnja 2022., a odlazak sudionika iz Lovinca 05. kolovoza 2022.

25. srpnja (ponedjeljak) u prijepodnevnim satima održava se Svečanost otvaranja, a 4. kolovoza (četvrtak) u večernjim satima održava se Svečanost zatvaranja 11. Smotre izviđača Hrvatske, uz prigodni večernji program. U tom razdoblju svi sudionici Smotre moraju biti u Lovincu (neće biti moguć naknadni dolazak i prijevremeni odlazak sa Smotre).

U razdoblju od 26. srpnja (utorak) – 3. kolovoza (srijeda), tijekom 9 dana vrijeme će cjelodnevno biti ispunjeno programom i aktivnostima; ponudom aktivnosti centara znanja, kao i velikim događajima i aktivnostima u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske te partnera i suorganizatora.

11. Smotra izviđača Hrvatske biti će manifestacija znanja i vještina, festival prijateljstva i proslava mladosti! Do sada je već prijavljeno više od 1500 sudionika iz Hrvatske te oko 500 sudionika iz drugih europskih zemalja.
Smotra ima za cilj osnažiti znanja i vještine naših članova u nizu programskih područja. To ćemo učiniti pripremom više centara znanja, odvojenih programskih i fizičkih lokacija na kojima će se svi sudionici Smotre moći posvetiti jednom programskom području, steći nova znanja i vještine ili produbiti postojeće, kroz sudjelovanje u nizu pripremljenih radionica, predavanja, skupnih projekata ili aktivnosti.

Centri znanja na 11. Smotri izviđača Hrvatske su:

  • Centar znanja planinarenja,
  • Centar znanja preživljavanja,
  • Centar znanja spašavanja,
  • Centar znanja prirodnjaštva,
  • Centar znanja pionirstva,
  • Centar znanja aktivnosti na vodi,
  • Centar znanja arheologije,
  • Centar znanja astronomije,
  • Centar znanja biciklizma.
Pogledajte i kratku video-najavu Smotre:

11. Smotra izviđača Hrvatske održava se u Općini Lovinac, na samom jugu Ličko-senjske županije, u gorskom srcu Hrvatske. Lovinački kraj smješten je na južnom rubu Ličkog polja, i proteže se od brda Zir na sjeveru, Ličkog sredogorja s istočne strane, pa sve do najviših vrhova Velebita koji krase zapadni i južni rub kraja.