Stigle nove odredske majice

Trenutno pregledavate Stigle nove odredske majice
  • Autor objave:

Želja nam je da svaki član ima barem jednu odredsku majicu. Više od toga neki su roditelji spremni i platiti. Sada će moći.

Prilikom posljednje izrade odredskih (plavih) majica, pokazalo se da određeni brojevi ne odgovaraju očekivanoj veličini, pa je više članova ostalo bez odgovarajuće majice (uglavnom veličine 12).

Također, neki su roditelji iskazali interes za svoje dijete, koje je redovito na dnevnim i višednevnim odredskim aktivnostima, osigurati i više odredskih majica.

Kako bismo zadovoljili vaše potrebe i očekivanja priredili smo određenu količinu novih majica (za sada su gotove one veće od broja 12, a nadamo se da će do polaska na logor biti otisnute i one manje), po cijeni od 40 kuna.

Tko ima želju i potrebu za novom ili dodatnom majicom po nju može doći u odredsku prostoriju, u četvrtak 13.07. od 20:30-21:00 sati ili je zatražiti na logorovanju.

Pravo nošenja odredskih majica imaju isključivo članovi odreda i isključivo na skautskim aktivnostima (majice nisu promidžbene!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.S.

Temeljem dopisivanja s nekim roditeljima na Facebooku prenosim još neke informacije kao pojašnjenje:

Po nove majice mogu doći oni koji ih nemaju ili su ih prerasli. A ako bi za aktivnosti željeli imati dvije majice, uz ovu koju dijete već ima, dodatnu ćete platiti 40 kuna. Znači za one koji imaju jednu majicu situacija se ne mijenja – mogu je promijeniti ako im je majica mala i kratka ili dobiti (prvu) majicu ako je ranije nisu dobili.

Neki su roditelji iskazali želju za dijete uzeti dvije-tri majice, da na logorovanju i peti dan dijete ima što obući kada negdje idemo organizirano. Nekima je već drugi dan jedina majica prljava i smrdljiva. Kako bi vam to omogućili, sada će onaj tko želi, moći imati i dvije-tri odredske majice.

Neki nisu dobili ni prvu, jer nije bilo njihove veličine. Oni je, naravno, neće platiti, jer im je to prva i jedina, ali drugu, treću i petu hoće, jer je to “nadstandard”, a mi ne možemo u pričuvi imati 200 majica, jer za to u financijskom planu ne možemo osigurati dovoljno sredstava. Prijavom na javni poziv grada morali smo jasno propisati za što ćemo i koliko potrošiti.

Pitanje: Dobiva li član jednu jedinu majicu kad se učlani, pa u narednim godinama plača ili svake godine dobije jednu besplatno?

Odgovor: Nije pravilo da svake godine član dobije jednu novu majicu. Oni koji imaju barem jednu, a nisu je prerasli ili nije toliko apšisala da nam je na sramotu, njima ćemo selektivno mijenjati i periodično davati drugu, novu … Prioritet je da obučemo sve članove…da svi imaju barem po jednu majicu, a oni koji žele drugu, treću i više, a nisu još na redu za zamjenu, oni je mogu platiti. Kada član majicu preraste, onda je lijepo opere i vrati u ekonomat i tada dobije drugu, odgovarajuće veličine (gratis).

Dao Bog da nam proračun dozvoli da svakom članu možemo svake godine dati po jednu novu majicu i da uvijek na lageru imamo svih veličina, da im kupimo i kratke hlače, veste i slično … ali iz redovitih prihoda to još ne možemo.