Turopoljska udruga skauta "TUR"

Regionalni susret mladih asistenata i izviđačkih voditelja regije Centar

Trenutno pregledavate Regionalni susret mladih asistenata i izviđačkih voditelja regije Centar
  • Autor objave:

Prenosimo sa stranice: https://scouts.hr/blog/2023/11/12/regionalni-susret-mladih-asistenata-i-izvidackih-voditelja-regije-centar/

U dva dana aktivnosti i druženja na Sljemenu, više od 40 izviđačkih voditelja i volontera usavršavalo je svoja znanja i vještine kroz dijeljenje iskustava i usvajanje novih znanja. Osim sudionika iz regije Centar, na aktivnosti su im se pridružili i mladi asistenti i izviđački voditelji iz regije Zapad.

Mladi asistenti, među kojima su bili i mladi izviđački voditelji Turopoljske udruge skauta “Tur”, razmjenjivali su iskustva o volontiranju i uključivanju u humanitarno djelovanje, učili o temama poput različitosti i održivosti, te raspravljali o vršnjačkim ulogama u izviđačkim sekcijama.

Izviđački voditelji su učili o važnosti refleksije, dijelili iskustva o suradnji s roditeljima i raspravljali o očuvanju mentalnog zdravlja djece i mladih. Također, raspravljali su o važnosti komunikacije u voditeljskom timu te o načinima nošenja sa stresom.

Nadamo se da su svi sudionici zadovoljni vikendom i da ćemo se družiti uskoro, već na Seminaru za mlade asistente i Forumu izviđačkih voditelja u 2024. godini!