Betlehemsko svjetlo predvodilo Povorku svjetla

Trenutno pregledavate Betlehemsko svjetlo predvodilo Povorku svjetla
  • Autor objave:

Turovci su u Veliku Goricu donijeli Betlehemsko svjetlo uz koje je zapaljena treća adventska svijeća kod Muzeja Turopolja.

Povodom tridesete godišnjice donošenja Betlehemskog svjetla u Europu, austrijski su skauti u suradnji s televizijom ORF, doček i distribuciju Betlehemskog svjetla ove godine organizirali u Novoj katedrali u Linzu. Tamo je na svečanosti bilo pet predvodnica Turopoljske udruge skauta “Tur”, a u naš grad Betlehemsko svjetlo donijeli smo u nedjelju, 16. prosinca, nakon svečane svete mise u Zagrebačkoj katedrali.

Istoga dana Turovci su se pred večer okupili ispred župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, odakle je ove godine krenula Povorka svjetla. Predvodili su je Turovci s Betlehemskim svjetlom na čelu kolone, uz gradonečelnika Dražena Barišića.

Povorka svjetla kretala se Šetalištem Franje Lučića do Muzeja Turopolja, gdje je i ove godine, oko starog korijena hrasta postavljen Adventski vijenac.  Tu se svake nedjelje došašća okupi velik broj Velikogoričana i uz glazbeni program i molitvu, koju predvodi župnik Norbert Ivan Koprivec, upali po jedna adventska svijeća. Ove je nedjelje uz Betlehemsko svjetlo upaljena 3. adventska svijeća, a nakon zajedničkog fotografiranja svih sudionika Povorke svjetla, Turovci su Betlehemsko svjetlo ponijeli na večernju svetu misu u župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije. Tako je ova župa prva u našem gradu u koju je i ove godine doneseno Betlehemsko svjetlo te potom podijeljeno s mnoštvom vjernika nakon mise koju je predvodio naš stari prijatelj, nekadašnji župnik ove župe, vlč. Vlado Razum.

Predstojećih dana, do Božića, članovi Turopoljske udruge skauta će Betlehemsko svjetlo donijeti u župe Velika Mlaka, Novo Čiče, Vukovina, Šćitarjevo te u tri župe na području grada: uz župu Navještenja u koju je već doneseno, Betlehemsko svjetlo ćemo donijeti i u župe Petra i Pavla u nedjelju, 23.12.2018. u 9:00 sati te Blaženog Alojzija Stepinca na dječju polnoćku.

Hvala Josipu Škofu, Mariu Žilecu i Mariu Dilberoviću na fotografijama koje prilažemo ovoj objavi.