Sveti Nikola počastio nas je sklizanjem

Trenutno pregledavate Sveti Nikola počastio nas je sklizanjem
  • Autor objave:

Uz besplatno sklizanje dobili smo punu čašu slatkiša!

Očekivali smo da će nas Sveti Nikola kao i prethodnih godina povesti na kupanje u neke od zagorskih toplica. Zbog toga smo si već rezervirali i posjet Starom selu u Kumrovcu, ali šaljivđija kakav već je, Sveti Nikola nam je darove ostavio u Velikoj Gorici, a nas je umjesto kupanjem u bazenu počastio sklizanjem.

Patrole izviđača najprije su pošle na sklizanje kod Muzeja Turopolja, a potom su krenuli u potragu za darovima. Poletarci su im se pridružili malo kasnije, no zadatak im je bio isti: otkriti niz znamenitih lokacija u našem gradu, saznati nešto o njima (dakle upoznati svoj grad, jer često upoznajemo druge gradove i krajeve Hrvatske, a puno zanimljivosti za upoznati imamo i doma!), a tako nas je konačno doveo darova Svetog Nikole koji su nas čekali u odredskoj prostoriji.

U šetnji gradom doznali smo tko je i kojim povodom dao podići Milenijski križ, što je nekada bilo u zgradi današnjeg Muzeja Turopolja, tko je osnovao vatrogasnu službu u Hrvatskoj, koliko dugo djeluju vatrogasci u Velikoj Gorici, koje mjesto nazivamo trbuhom grada, tko je bio Vladimir Nazor i gdje mu je u našem gradu podignut spomenik, tko je bio Franjo Tuđman, a povodom njegova rođendana posjetili smo i bistu podignutu njemu u čast u središnjem gradskom parku.

Koliko su djeca uživala u sklizanju na gradskom klizalištu kod Muzeja Turopolja pokazuju njihovi osmjesi na licima na našim fotografijama, a ništa manji osmjeh nije bio niti kada su u prostoriji pronašli Nikoline darove, čaše pune slatkiša, koje su “potamanili” još u dvorištu Centra za djecu, mlade i obitelj.