FIPO festom proslavili smo rođendan grada Osijeka

Trenutno pregledavate FIPO festom proslavili smo rođendan grada Osijeka
  • Autor objave:

Festival izviđačkih pjesama, povodom dana grada Osijeka, nije natjecateljskog karaktera, ali smo zato nagrađeni za najbolju fotografiju.Nakon mjeseca dana priprema za glazbeni nastup, predvodnici i programski voditelji Turopoljske udruge skauta nastupili su 02. prosinca na 16. FIPO festu, koji članovi Izviđačkog kluba Javor organiziraju u čast rođendana svoga grada. Na ovom festivalu Turovci sudjeluju redovito, a isto tako redovito i nastupaju već desetak godina.

Prema riječima organizatora, svake smo godine originalni i posebni, a svakako je činjenica da se trudimo da naša prisutnost na ovom međunarodnom skautskom susretu ne prođe nezapaženo. Tako je bilo i ove godine.

Obradili smo pjesmu Parnog valjka “Dođi” te smo je učinili skautskom. Tako smo je i otpjevali na FIPO-u, na samom početku festivala, te smo zaplesali u ritmu.

Video by Davor Č Čabo! Hvala!

Objavljuje Mario Dilberović u Subota, 2. prosinca 2017.

Na žalost ove godine nismo stigli prirediti predzadatak: iz(g)raditi maketu bijelog mosta preko Drave u Osijeku, niti smo priredili mjuzikl (doduše nitko od hrvatskih skauta nije ga priredio, stoga skidamo kapu izviđačima iz BiH). No, zato smo se potrudili napraviti nekoliko zanimljivih fotografija koje svjedoče o našem boravku u gradu na Dravi što tog dana rođendan slavi.

Nedjelju smo proveli na izletu u Baranji, posjetili smo Batinu, malo lučko mjesto uz Dunav, a potom smo se pozdravili s domaćinima i drugim gostima nakon ručka u Kneževim vinogradima. U Osijeku smo doživjeli i prvi ovogodišnji snijeg, pa kada ga je bilo u slavonskoj ravni, nadajmo se da će ga biti dovoljno i na predstojećem zimovanju u Gorskom kotaru!