Turovci na fašniku!

Trenutno pregledavate Turovci na fašniku!
  • Autor objave:

Ovogodišnji fašnik nije mogao proći bolje! Ove godine Izviđački odred „Tur“ sudjelovao je s dvije grupe na fašniku.„Petar Pan i izgubljeni turovci“ izvrsnim su igrokazom i pjesmom osvojili drugo mjesto, dok su „Snjeguljica i jato patuljaka“ svojom izvedbom razveselili ostatak građanstva u šatoru. Nema razloga za tugu jer su svi bili izvrsni, bez obzira jesu li ili nisu osvojili nagradu. Bitno je sudjelovati, a sve ostalo je samo dodatak. Jako sam ponosna na sve članove našeg odreda koji su sudjelovali na fašniku.

11006429_10205901701998601_7993052110408368087_n

Pripreme su počele prije dva tjedna kada smo odlučili da ćemo biti maskirani u likove iz Disney crtića. Sastajali smo se i uvježbavali koreografiju u prostoriji, izrađivali rekvizite za igrokaz, šivali odijelo za Petra Pana i kapice za Patuljke. Tu se moram zahvaliti Patrickovoj baki koja je napravila odlične kapice koje ćemo ubuduće koristiti na izletima, Tomici s folklora za odijelo Petra Pana, Tojaginom tati za baloner kojeg je nosio strašan kapetan Kuka. I naravno VELIKA ZAHVALA Davorki koja je našoj Snješki posudila vjenčanicu.

Dana 15.2. smo se svi okupili u 15:15 u prostoriji gdje održavamo sastanke i druženja. Našminkali smo Wendy i Snješku, nacrtali bradu gusarima i lovcu, te zacrvenili nos patuljcima. Nakon toga smo imali probu i napokon se zaputili prema šatoru na Trgu Franje Tuđmana. Pratili smo ostale grupe s malom dozom nervoze. Konkurencija su nam bile plesne skupine koje se cijelu godinu pripremaju za natjecanja pa im je priprema za fašnik bila „mačji kašalj“. Preslatki su nam bili mali leteći medvjedići.

f2 f1

I eto, došao je red i na naše izgubljene Turovce. Zvončica i Petar Pan spasili su stvar te pobijedili kapetana Kuku kojem nisu uspjeli pomoći ni gusari. Bravo, igrokaz je bio super. Dobra i simpatična pjesama s uigranim glumcima bila je dobitna kombinacija. Ja sam bila u prvom redu da vas snimim i osmijeh mi nije silazio s usta.

Evo i snimke 🙂

f3

Nedugo nakon njih nastupila je i Snješka s patuljcima. Emma je u ulozi Snješke bila izvrsna, zaista je dala sve od sebe. Patuljci su bili pravi, s onim kapicama i bradama te crvenim nosićima! Možda se nismo najbolje uigrali i malo nas je pojela trema, ali meni ste (A kažu i roditelji, predvodnici i ostatak auditorija) bili super.

Evo nam i Snješkine snimke 🙂

f4

Drago mi je da smo sudjelovali na fašniku. Smijali smo se i zabavljali slažući igrokaze, plesali i veselili se. Možda nam je ponekad bilo dosta svega, ali konačan ishod je bio i više nego što smo očekivali. Hvala svima koji su sudjelovali!

Vaši predvodnici