Turovci na I. atletskom mitingu sportaša s invaliditetom

Trenutno pregledavate Turovci na I. atletskom mitingu sportaša s invaliditetom
  • Autor objave:

Prenosimo članak s portala www.vgdanas.hr / 09.09.2013

Održan atletski miting za osobe s invaliditetom

 Atletski klub osoba s invaliditetom Uspon organizirao je jučer prvi atletski miting koji je okupio dvadesetak natjecatelja. Natjecanje koje je održano na atletskom poligonu ŠRC-a Velika Gorica okupilo je dvadesetak natjecatelja iz Zagreba, Splita, Kutine i Velike Gorice. Natjecatelji su se natjecali u bacačkim disciplinama (kugla i koplja), te u skoku u dalj. Među prijavljenim natjecateljima bila je i višestruka svjetska prvakinja u bacanju diska Marija Iveković Meštrović, iza koje su i četiri nastupa na Paraolimpijskim igrama. Na mitingu u Velikoj Gorici nastupila je u bacanju kugle.
–Za prvi puta je bilo dobro. Zasigurno će drugi kup biti puno bolji, jer se s godinama stječe iskustvo. Bitno je da se nešto događa- rekla nam je Marija.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dodajmo ovoj vijesti …
U provedbi prvog atletskog mitinga u Velikoj Gorici organizatorima, SDOTI Uspon, pomogli su članovi Izviđačkog odreda “Tur”, članovi dviju patrola izviđača i voditelji udruge, koji su mjerili duljinu izbačaja, dodavali sportašima sportske rekvizite te su im pomagali u smještaju u natjecateljske stolce za osobe s invaliditetom. Ovim su Velikogorički izviđači nastavili odličnu suradnju s udrugom USPON, započetu prošle jeseni na akciji “Nitko da ne dođe do prijatelj drag”, koju je organizirao IO “Tur”. Nakon toga izviđači su Usponovcima pomogli oko organizacije i provedbe sjednice skupštine Hrvatskog paraolimpijskog odbora, održane u proljeće 2013. godine u Velikoj Gorici. Prvi atletski miting u Velikoj Gorici svečano je otvorio Zvonko Kunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj Grada Velike Gorice.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA