Turovci na Ulicama Varaždina

Trenutno pregledavate Turovci na Ulicama Varaždina
  • Autor objave:

U Varaždinu su se i ove godine, po 26. put, okupili izviđači iz raznih krajeva Hrvatske, na tradicionalnoj akciji u organizaciji Odreda izviđača “Sirius”.

Na akciji “Ulicama Varaždina” sudjelovali su izviđača iz 15 izviđačkih udruga iz Varaždina, Zagreba, Osijeka, Koprivnice, Lepoglave, Čakovca, Kotoribe, Križevaca, Velike Gorice, Valpova, Samobora, Požege, Krapine, Rajića, Strahoninca te drugih hrvatskih gradova i mjesta.

– Veseli me što su izviđači ove godine, u svojoj već tradicionalnoj akciji, kao jednu od kontrolnih točaka odabrali Županijsku palaču i naš Centar za posjetitelje, koji je upravo osmišljen kao polazna točka svim gostima koji stižu u našu županiju kako bi se upoznali, a tada i uputili na željena odredišta Varaždinske županije koja je bogata prirodnim i kulturnim znamenitostima – izjavio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je izviđačima iskazao dobrodošlicu u Varaždin.

Lijepo vrijeme poslužilo je organizatore i sudionike, a najmlađi Turovci u Varaždinu su se lijepo proveli. Akcija je prilagođena upravo ovom uzrastu. Sadržavala je laganu šetnju gradom i igru na više kontrolnih postaja, a izviđači su imali priliku obići i novootvoreni Centar za posjetitelje u Županijskoj palači.