Turovci na fašniku u Samoboru

Trenutno pregledavate Turovci na fašniku u Samoboru
  • Autor objave:

Na autobusnom kolodvoru u Velikoj Gorici okupilo nas se 36 u nešto drugačijem izdanju. No, to i nije toliko čudno obzirom da je fašnik, i da je normalno da se pretvorimo makar na jedan dan u nekog drugog – možda kakvog superjunaka ili čudovište.

Tako smo i mi imali James Bonda, Laru Croft, Ben Ten-a, zombije, policajca, čak nekoliko vragova, par malih mačkica i ostalih čudovišta. Došavši u Samobor, odigrali smo par igara i krenuli prema pozornici gdje su se predstavljale maskirane skupine.f2U međuvremenu smo pojeli i krafnu te spremno krenuli na naš „TUROTRK“. Imali smo kartu i ucrtane kontrolne stanice na kojima smo se igrali, saznali koji sastojci su nam potrebni kako bi napravili krafne, osmislili smo vlastiti fašnički ples te posjetili muzej Samobora.

f1Poslije ručka smo prošetali do Starog grad koji je zapravo utvrda u ruševnom stanju na brdu Tepec iznad potoka Vugrinščak. Popili smo i vode na izvoru Vugrinščak koji je jedini od tri izvora u upotrebi, dok se očekuje uređenje i ostalih. Samobor je 01. ožujka bio prepun maskirane djece i njihovih roditelja, a još nam je draže bilo kad smo vidjeli koliko je djece sudjelovalo na „Srakotrku“- tradicionalnom dječjem orijentacijskom natjecanju. Iako nismo bili na sanjkanju zbog nedostatka snijega, nije nam bilo žao jer smo se lijepo zabavili pod maskama u sunčanom Samoboru.

Galerija fotografija je puna! Pogledajte kako nam je bilo!

f3