Upoznali smo bilje u svom susjedstvu

Trenutno pregledavate Upoznali smo bilje u svom susjedstvu
  • Autor objave:

Ugodno prije podne iskoristili smo za edukativni izlet po svom gradu.

Kraj travnja najbolje je vrijeme za upoznavanje prirode. Za to nije potrebno otići daleko izvan granica grada. Dapaće, dovoljno je prošetati kroz nekoliko susdjenih ulica i već tako blizu moguće je pronaći desetak vrsta drveća koje je dobro da svaki izviđač zna raspoznati, a onda čak i da zna kada i kako iskoristiti njihovo drvo i plodove.

Otvorili smo oći i uz pomoć edukativnog prepoznavali biljni svijet u svom okruženju. Naučili smo kakav list, cvijet ili koru drveta ima kesten, hrast, breza i vrba, kada cvjeta, a kada rodi šljiva, trešnja, jabuka i kesten. Listiće smo opipali kako bi ih znali raspoznati, a cvijet jorgovana i magnolije imali smo priliku i pomirisati.

Saznali smo da su jabuka, dunja i kruška voćke iz iste porodice. Pronašli smo crveni i zeleni javor, ali i lijesku u dvije boje. Sve to u šetnji gradom, a sugrađani su nas počastili ugodnim komentarima i osmijesima.

Ugodno prijepodne zasladili smo palačinkama koje su za nas ispekli naši istraživači!

Oni su pak imali cjelodnevno druženje tijekom kojega su se i sami zasladili palačinkama i pečenim mesom s roštilja, no bili su i vrijedni te su započeli s izradom našeg svečanog mosta na kome će povodom Dana izviđača naši članovi položiti svoje obećanje, odnosno zavjet.