II. -Pola je logorovanja već za nama!

Trenutno pregledavate II. -Pola je logorovanja već za nama!
  • Autor objave:

Izlet u Skrad, točnije šetnja Vražjim prolazom i obilazak Zelenog vira obilježili su početak druge trećine ovogodišnjeg logorovanja, također i okončanje dugog sušnog i iznimno vrućeg ljetnog razdoblja.

Nakon petosatne šetnje živopisnim krajolikom i zahtjevnim planinarskim putevima, prijeteći oblaci potaknuli su nas da požurimo prema autobusu. Tu smo pojeli sendviče i zaputili se prema Delnicama, gdje nas je zatekla kiša koja nas je pratila do logorskog terena u Donjem Velemeriću.

DSC_0010

DSC_0091

Svjesni da ćemo stići zajedno s kišom, na vrijeme smo obavijestili ostatak ekipe koji nas je čekao u logoru, a oni su pripremili šatore i logorske objekte za padaline. Dočekali su nas s gotovim ručkom i kolačem, a Leona smo za rođendan iznenadili sladolednom tortom. Naravno, bilo je sladoleda i za nas. Kišovitu večer ispunili smo pantomimom i skečevima, a potom smo se, mrtvi umorni od aktivnostima ispunjenog dana, zaputili u šatore na spavanje.

DSC_0443

Petak smo započeli šetnjom širim područjem Velemerića. Kretali smo se uz pomoć topografske karte i kompasa, a izviđači su vodili dnevnik puta i crtali skicu terena. Za to vrijeme brđani su nam pripremili poligon izazova.

DSCN0448

DSCN0438Poslije ručka, odnosno obveznog odmora, natjecali smo se u skakanju u vrećama, prelasku staze na pločicama, piljenju oblica, trci kroz šumu, hodanju po oblom balvanu, zabijanju čavala u panj, puzanju ispod mreže i za kraj prenošenju vode u šupljoj kanti. Urnebesno, napeto, puno adrenalina i vrlo zabavno. Uz glazbeni jukebox večer je brzo prošla, a na spavanje nas je opet ispratila kiša.

DSC_0288

DSC_0223

DSC_0283

 

DSC_0321

DSC_0277

 

DSC_0305

 

Svježa noć bila je (konačno) ugodna za spavanje. Predvodnici su nas pustili da odspavamo sat vremena dulje. U subotu smo prosušili osobnu opremu i šatore, prozračili vreće za spavanje, posložili stvari na policama, a vrijeme do ručka je dio ekipe proveo na kupanju. Druge dvije patrole naučile su podići zaklon u šumi, a u logoru su se bavili malim znanstvenim pokusima te su oprali svoju odjeću.

DSCN0503

DSCN0522

Danijela nas je za večeru počastila palačinkama napunjenim sirom. Hvala joj na inicijativi i trudu, a brađanima na pomoći. Zabavna večer uz vatru započela je spontano i tako do povečerja u 22:30 … u očekivanju nove kiše!

DSCN0541