Zajedno više možemo – bez nas ne može !

Trenutno pregledavate Zajedno više možemo – bez nas ne može !
  • Autor objave:

Već tradicionalno, kao i sama akcija koju u Tjednu djece

Nizom prezentacija mogućnosti koje se nude djeci i mladima grada Velike Gorice, pod nazivom “Zajedno više možemo” završio je tradicionalni Dječji tjedan u Velikoj Gorici. Također tradicionalno, u njegovu provedbu su se uključili i članovi Izviđačkog odreda “Tur” koji su za učenike osnovnih škola i dječjih vrtića s područja grada organizirali zanimljive igre na otvorenom.

U pokušaju obaranja protivnika s balvana okušali su se mnogi, a gužva u masovnom otimanju marama nije niti trenutka stala. Svladavanje poligona s preskakanjm vijaća, nošnjenju loptice u žlici, s vrtnjom oko štapa i trčanjem unatrag te potom gađanjem koša, uporni su ponavljali i po nekoliko puta! Tako je sedmero izviđača zabavilo barem dvjestotinjak sudionika.

Veliki broj djece mogao se upoznati sa radom i opremom koju koriste policija i vatrogasci. Policija je predstavila i svoje pse-suradnike u hvatanju prijestupnika i opasnih kriminalaca u bijegu. Sportski klubovi iz Velike Gorice predstavili su svoje aktivnosti.

KK Gorica je djeci pokušala približiti košarku, NK Gorica promovirati nogomet, a svoje su sportove djeci ponudili i Stolnoteniski klub
“Stanfar VG”, Ženski odbojkaški klub “Azena” i Šahovski klub Polet”. Igrokazom i radovima polaznika radionica predstavio se i Centar za djecu, mlade i obitelj Velika
Gorica, a vratolomnim vožnjama jurilica i  Automodelarski klub “Vemax”.

U progidnom programu nastupili su plesači iz Plesne skupine “Megablast” i Akrobatskog rock&roll kluba “Vega”, te folkloraši FA “Turopolje”. Vrhunac i kraj događanja obilježio je skok četvero padobranaca koji su bez greške pogodili zadani krug u školskom dvorištu.

Sudionike ovogodišnjeg sajma mogućnosti pozdravili su Evelin Mustapić, načelnik X. policijske postaje Velika Gorica i Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Sve se  odvijalo na igralištima osnovnih škola Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića, u organizaciji Grada Velike Gorice, Počicijske uprave zagrebačke, Dječjeg gradskog vijeća, te Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica. Prekrasno druženje djece i lijep završetak Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici omogućilo je prohladno, ali sunčano vrijeme – koje je očito saveznik mladih !

KAKO JE BILO … U SLICI – POGLEDAJTE U FOTOGALERIJI