Radionice tkanja i lončarenja u Muzeju Turopolja

Trenutno pregledavate Radionice tkanja i lončarenja u Muzeju Turopolja
  • Autor objave:

Na poziv iz Muzeja Turopolja članovi Turopoljske udruge skauta “Tur” sudjelovali su početkom lipnja na kreativnim radionicama za djecu u Parku Franje Lučića.

Umjesto redovitih jatnih/čoporskih i patrolnih susreta, odmah po okončanju “lock-downa” do kojega je cijelu Hrvatsku doveo koronavirus, naše smo članove pozvali na kreativne radionice u organizaciji Muzeja Turopolja.

Radionice su se odvijale kroz dva dana u ukupno četiri termina, a one koje nismo uspjeli popuniti sami ponudili smo našim prijateljima, učenicima osnovnih škola Eugena Kvaternika i Slavka Kolara iz Kravarskog. Odlični animatori djeci su pojasnili prapovijesne tehnike tkanja i izrade posuda od gline, no sat vremena nije nam bilo dovoljno … odnosno, mogle su radionice slobodno trajati i po dva sata!

Tkanjem na jednostavnim “stanovima” i “gnjecanjem” žitke gline djeca su se, ali ne samo djeca, odlično zabavila i napravila simpatične posudice, odnosno narukvice od konca.

Radionice su provedne uz maksimalne mjere opreza, kako uživancija ne bi ugrozila zdravlje sudionika i članova njihovih obitelji, no konačan povratak “u normalu” svima nam je godio, što pokazuju i fotografije.