Betlehemsko svjetlo u Velikoj Gorici

Trenutno pregledavate Betlehemsko svjetlo u Velikoj Gorici
  • Autor objave:

Betlehemsko svjetlo je upaljeno prve nedjelje došašća na velikoj svečanosti u Betlehemu, na mjestu Kristova rođenja. Posredstvom velikog broja nacionalnih izviđačkih organizacija, svjetlo svake godine obilazi svijet i prenosi se svijećama milijuna vjernika. Tako je došlo i u Europu, te je iz Beča 11. prosinca 2011. doneseno u Hrvatsku, gdje ga je u Zagrebačkoj katedrali primio rektor Josip Kuhtić.

Monsinjor Kuhtić tom je prigodom lijepo rekao, da je ovo svjetlo znak Isusa rođenog u Betlehemu, ujedno i stvarnost našega života, ukoliko se zapali u našim srcima i savjesti, i ako ćemo ga živjeti u dobroti i u ljubavi. U vremenu kada očekujemo konačni Kristov dolazak, nama kršćanima činjenica radosti mora biti očita – poručio je monsinjor Kuhtić i zaključio: – Budimo dakle u vjeri povezani, u nadi i iščekivanju solidarni, a u ljubavi djelotvorni.

S istom porukom članovi Izviđačkog odreda “Tur” na četvrtu nedjelju Došašća donijeli su svjetlo u župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije te su ga predali župniku Vladi Razumu. Župljane ove župe i sve Velikogoričane pozvali su da upale svoju svijeću na  Betlehemskom svjetlu te da njegovu poruku ljubavi i mira uoči Božića prime u svoja srca i prenesu u svoje domove.