Zahvala sudionicima i suradnicima – Memorijal: “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”

Trenutno pregledavate Zahvala sudionicima i suradnicima – Memorijal: “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”
  • Autor objave:

Od srca, a vjerujem ne samo u svoje već u ime cijelog tima koji je organizirao akciju, zahvaljujem svim dragim prijateljima: izviđačima, nekad aktivnim izviđačima, roditeljima, mladima iz župe Navještenja BDM, članovima Udruge veterana Domovinskog rata VG, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Gorica, Športskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom USPON, Planinarskog društva Velika Gorica, djelatnicima Muzeja Turopolja, Gradske knjižnice Velika Gorica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica i Grada Velika Gorica koji su nam pomogli da akcija “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag” kojom smo obilježili 20 godina Izviđačkog odreda “TUR” i prisjetili se imena Tihomira Tomašića – Tihice – ZAPOČNE, ODVIJA SE I ZAVRŠI UPRAVO ONAKO DOSTOJANSTVENO I DOBRO KAKO SMO TO ŽELJELI.

Ukoliko ima ikakvih zamjerki, oprostite nam i slobodno ukažite na sve što nije bilo dobro te uzmite u obzir da smo ovu akciju organizirali prvi put i da najveći dio tima do sada nije imao iskustava u organizaciji ovako zahtjevnih izviđačkih akcija.

Od srca i iskreno zahvaljujem i svim udrugama: izviđačkim iz raznih dijelova Hrvatske, podmlatka Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica i DVD-a Ribnica što su svojim odazivom na naš poziv i sudjelovanjem na prvom orijentacijskom memorijalu i proslavi 20. godišnjice odreda uveličali ovu svečanost.

Zahvalu zaslužuje 140 sudionika, 60 osoba koje su sudjelovale u provedbi akcije i svi gosti i posjetitelji koji su nam se pridružili njenim tijekom i na završetku akcije.

Bez Vas, sav naš višemjesečni trud, koji je kulminirao dan uoči i na sam dan akcije, ne bi imao smisla. Ovu smo akciju pripremali i osmislili za vas, odričući se svog slobodnog vremena, često i obitelji i zbog toga je vaše sudjelovanje nama najveća nagrada i priznanje koje smo mogli dobiti nakon 20 godina sustavnog rada s mladima u našem gradu i velikoj svjetskoj skautskoj obitelji.

U tom smislu zahvaljujem i svima koji su našli izgovor, opravdanje i razlog da ne dođu, svima onima koji su se oglušili, a vidjeli su naš poziv, posebno onima kojima već godinama redovito dolazimo na njihove redovite godišnje akcije. Njihovo sudjelovanje na našoj prvoj i jubilarnoj (svečarskoj) akciji – nama bi puno značilo.
Ali, hvala im što su nam poslali jasnu poruku i podsjetili nas koliko smo često dvolični, koliko smo često spremni ljudima pogledati u lice, izreći i obećati svašta – i onda to bez grizodušja poreći i omalovažiti.Neke smo isprike uvažili, a neke (vjerujem opravdano) nismo, a što ćemo iskazati našim pojavljivanjem i brojnošću na akcijama tih fb prijatelja u budućnosti.

Mi smo pokazali da možemo i znamo doći k vama u goste i dočekati vas kao domaćini, da smo željni suradnje koju nudimo i prihvaćamo. Ne opterećujemo se različitostima već iz njih učimo i crpimo ono što nas obogaćuje. Tako učimo i naše najmlađe članove koji će istom poučavati mlađe od sebe u budućnosti.

Još jednom – najiskrenije vam zahvaljujem i očekujem Vašu pomoć, potporu i sudjelovanje na akciji “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag” i iduće godine, jer prvi službeni poziv na nju upravo vam je upućen!

Alen Konjević,
Starješina Izviđačkog odreda “Tur”