Alisine fašničke čarolije

Trenutno pregledavate Alisine fašničke čarolije
  • Autor objave:

Čak šezdeset skauta predstavljalo je na ovogodišnjem Turopoljskom fašniku Turopoljsku udrugu skauta.

Nakon gotovo dva mjeseca priprema: kupnje materijala, izrade maski, bojenja kartona, uvježbavanja koreografija … posebno intenzivnim posljednja dva tjedna šezdesetak članova TUS-a “TUR” nastupilo je na 108. Turopoljskom fašniku u kategoriji Skupina. Na ovogodišnjem fašniku predstavljale su nas dvije skupine, prerušene u Vještice i u ekipu iz svima nam poznate bajke “Alisa u zemlji čudesa”.

DSCN4161

U vrlo jakoj konkurenciji, a kada smo vidjeli majušne “klince” maskirane u trolove i uvježbane plesne skupine pomislili smo da nemamo ozbiljne šanse, možemo zaključiti da je razlika između najboljih i uvjetno rečeno: “najslabijih” bila vrlo mala. A najbolja je na ovogodišnjem fašniku bila naša fašnička skupina “Alisa u zemlji čudesa”.

DSCN4194

Možda smo subjektivni, ali nama su odlične bile i Vještice koje su se plasirale na četvrto mjesto. Njihova voditeljica i glavna koreografkinja Jelena ovako se izrazila o najboljima:

“Alisa u zemlji čudesa je bila sjajna, bilo ih je divno gledati. Rekviziti, karte, gluma, pjesma, kraljica!!! … ODLIČNO. Svaka čast na osvojenom prvom mjestu. Vještice su se odlično zabavile, otplesale i odletjele na metlama u noć!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mali-fašnik-2017-63

Mali-fašnik-2017-62

Opijeni uspjehom svi smo zapravo odlepršali “u noć”, neki kući, a neki od nas do prostorije pospremiti maske i opremu, jer nakon fašnika vraćamo se našim redovitim tjednim jatnim i patrolnim aktivnostima.

Osvojenom novčanom nagradom uspjeli smo pokriti troškove izrade maski, no presudna za pobjedu bila je koreografija, odnosno cijeli igrokaz za koji je jedina prava nagrada – uspjeh! Čestitamo objema našim maskiranim skupinama.

DSCN4131

FB_IMG_1488136825754

Mali-fašnik-2017-61

Mali-fašnik-2017-59

DSCN4126