Brđanska bažulijada

Trenutno pregledavate Brđanska bažulijada
  • Autor objave:

Na ovogodišnjoj Izviđačkoj bažulijadi u Brezovici boje i snage Turopoljske udruge skauta branile su čak tri ekipe brđana.

Kako čujemo, odlično su se zabavili, nasmijali do suza i vratili u dane mladosti, ponovno stavili izviđačku maramu oko vrata i pod njom skuhali odlične grahove. Nismo kušali ostale grahove, ali komisija ima pravo na subjektivan stav, pa time i pravo reći da su neki drugi grahovi bili bolji od turovskih.

Lijepo vrijeme, druženje s vršnjacima i povratak u dane ponosa i slave… Vjerujem da im je bilo nezaboravno.

Ekipe smo nazvali “Stare kuvače”, “Prnjavi kotel” i “Hudi ogenj”, a zanimljivo da su i sami znali kojoj ekipi pripadaju, već po nazivu. Dakle, nismo pogriješili 🙂

Naša prima-kuharica Mirjana prokomentirala je sudjelovanje na Bažulijadi: “Mi bile, mi kuhale, mi pobjedile … nismo. Ali smo se fest zabavile a i nadimile. Bažul (bažulj, grah,fažol…) smo skuhale i (same, op.a) pojele. Tak nam je bilo dobro da smo se non-stop smijale. A bilo je i suza, nekaj od smijeha, a nekaj malo više od dima jer smo se tak fest podimile da nas je trebalo na neki tavan obesiti. Moram još pohvaliti i graheka od druga dva kotleka. Naravno, naš je bil bolji! E i još nekaj – bile smo skroz fino pristojne, taman kak treba. (Oće reći da se nismo nikom zamerile). Eto i ja i bažuljek vas fino i zvučno pozdravljamo!!!!”

Ne plači Mirjana … opet! Prvo od luka, sada od dima. Uvijek Ti nešto suzu u oko navuče. Kaže poslovica: tko se dima ne nadimi – taj se graha ne nakuha! Nek ste vi nama barem dobro nadimljeni, kad već niste pobijedili! A da jeste, po kaj bi onda imali razloga ići i truditi se iduće godine?