Mi na Đeboree 2012 :)

Trenutno pregledavate Mi na Đeboree 2012 :)
  • Autor objave:

Najstarija patrola  “M.M.” u subotu 21.04. sudjelovala je na izviđačkom natjecanju Đeboree. Već tradicionalno organiziraju ga naši prijatelji iz Odreda Izviđača “N.B.Đebo” iz Zagreba. Natjecanje se održavalo u zagrebačkom kvartu Siget u Parku mladenaca.                                 .

Nakon kratkog dogovora i raspodjele u 2 ekipe od kojih se jedna zvala „Naši“ a druga „Vaši“ počelo je natjecanje. Ekipe su krenule svaka na svoju stranu!

EKIPA NAŠI
EKIPA VAŠI

 

 

„Vaši“ su odmah zapeli na njihovoj prvoj kontrolnoj a to je strašna SIGNALIZACIJA !  Konačno smo shvatili da ta strašna signalizacija i nije tako strašna.

 

 

 

„Naši“ su za zagrijavanje vezali  ČVOROVE i bili odlični. Ekipe su se tijekom natjecanja susretale na kontrolnim točkama kao što su: PRVA POMOĆ, PODIZANJE ŠATORA, IZRADA ZAKLONA, PALJENJE VATRE i TEST O IZVIĐAČKOJ ORGANIZACIJI ! 

 

PRVA (U)POMOĆ- opekline, rane, ozebline?!?!
Ajmo cure, samo se vas čeka
 Hmmm … koje slovo trebam poslati????

„Naši i Vaši“ iskazali su se u gotovo svim vještinama, pokazali su dobro znanje u testu, odlično i brzo vezali čvorove, izradili zamalo savršen zaklon, dizali štator brzo,  točno i efikasno! Teorija iz prve pomoći nam je bila malo komplicirana sa čudim pitanjima ali zato smo se iskazali u imobiliziranju dlana.  Paljenje vatre nikako nam nije išlo. Nije to što smo imali samo tri šibice, nego nas je i vjetar zezao. Utješilo nas je kada smo čuli da nitko od 26 ekipa nije uspio upaliti vatru !

Pošto je vrijeme bilo više no čudno pokisnuli smo četiri ili pet puta, ali smo se i sunčali i smrzavali. Sva sreća da još i snijeg nije padao! Ni kiša nas nije omela da PJEVAMO PO KIŠI (ali doslovno)! Dok smo čekali proglašenje pobjednika uspjeli smo otpjevati desetak pjesama, pa i otplesati uz poneku. Pridružili su nam se i organizatori u pjevanju i plesanju.

Pjevanje i plesanje po kiši....NEPROCJENJIVO 🙂

Nismo imali previsoka očekivanja, ali nadali smo se da nismo među zadnjima, što i nismo bili. Ekipa „VAŠI“  osvojila je  15. mjesto a ekipa  „NAŠI“  7. mjesto  od ukupno 26 ekipa!!!!

sve ekipe na okupuuu 🙂

Svaka nam(vam) čast  „Naši i Vaši“ odnosno patrola M.M.

Slike pogledajte u našoj galeriji