Dvodnevni izlet u Posavinu za kraj školske godine

Trenutno pregledavate Dvodnevni izlet u Posavinu za kraj školske godine
  • Autor objave:

Pred kraj školske godine 2010./11. izviđački odred “Tur” je organizirao posljednji redoviti mjesečni izlet prije odlaska na logorovanja ovoga ljeta. Kako bi se dostojno podružili s članovima i roditeljima upriličeno je druženje i noćenje pod šatorima uz ribnjake obitelji Petko u Bukevju. Tu smo uživali u cvrkutu ptica i večernjem kreketanju žaba, što je bio pravi odmor za dušu!

Bila je ovo prilika i za pregled opreme te pripremu za predstojeća logorovanja. Upoznali smo i obližna posavska sela. Posjetili smo mjesnu crkvu u Bukevju, gdje su u tijeku bile posljednje pripreme i čišćenje uoći blagdana Sv. Antuna, kome je crkva naslovljena. U šetnji između Sopi Bukevske i Obeda vidjeli smo jedinstven primjer skladnog i u urbanim sredinama već zaboravljenog suživota čovjeka i životinja: jato roda u potrazi za hranom na netom pokošenoj livadi. Prizor za pamčenje i još jedna izviđačka aktivnost za pamčenje!

U jesen se Turovci spremaju na trodnevno upoznavanje unutrašnjosti Istre, te za upis novih članova pred kojima su izleti u Varaždin, Osijek …

POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA !!!