Filmska večer

Trenutno pregledavate Filmska večer
  • Autor objave:

Ove prohladne jesenje večeri odlične su za gledanje predivnih filmova u toplom domu i dobrom društvu. Mi smo to učinili upravo danas i započeli tradiciju filmskih večeri. Dogovorili smo da će ovoga puta film biti dječji (bilo da je crtić ili obiteljski film), a Jelena nas je iznenadila svojim odabirom… Okupili smo se u 17:00 s grickalicama i slatkišima te započeli s prvim zadatkom. Nismo ljubitelji Halloween -a i ostale američke tradicije, ali izdubili smo jednu bundevu onako iz zabave i gušta. Prvo smo odrezali “kapu” bundevi, izvadili meso i koštice. Nakon toga smo izrezali oči i nos te obrve. Neki su htjeli da bundeva izgleda zastrašujuće no usta bundeve su ipak pokazivala veselje i radost. Leon je potom upalio dvije lučice i naša bundeva je oživjela. Ispala je jako lijepa.

f1

Skuhali smo čaj, grickalice nasipali u posude i bacili se na fotelju. Ah…mala je to fotelja za nas devet pa smo se poslužili dekicama i jastucima kako bi nam bilo što ugodnije na podu. Čak je i Max neko vrijeme bio s nama u “kinu”  no od velike buke i komešanja pokunjeno je pobjegao u sobu. Kokice su se pekle tri puta, čokolada je nestala u prvih 10 minuta filma, a smokići su nestali brzinom svjetlosti.

f2

A koji smo to film gledali? Ni više ni manje nego Nanny McPhee-čudesna dadilja.U ovoj maštovitoj priči Emma Thompson utjelovljuje lik tajnovite žene sa specijalnim moćima koja dolazi u dom udovca, gospodina Browna (Colin Firth) i namjerava ukrotiti njegovo sedmero zločeste djece. Djeca su uspjela otjerati 17 prethodnih dadilja, ali kad kontrolu preuzme Nanny McPhee, počinju primjećivati da njihov neposluh izaziva čarobne i iznenađujuće posljedice. “Čarobna, fantastična i prekrasna priča osvojit će srca cijele obitelji!” Naša srca zasigurno je osvojila. Snimljen je i drugi nastavak tako da toplo preporučam.

img_4881

Poslije smo  pospremili dnevni boravak ( Ana i Leon hvala na usisavanju), podijelili plišance i krenuli prema svojim kućama. Drago mi je da se svima svidio moj izbor za filmsku večer pa očekujem osvrt filma i cjelokupnog druženja.

Do nove filmske večeri želim još puno takvih večeri i još boljih filmova.

capture-20161031-224610