Happycentar u Kurilovečkoj 48!

Trenutno pregledavate Happycentar u Kurilovečkoj 48!
  • Autor objave:
Odredska prostorija izviđača u Velikoj Gorici postaje epicentar dobrih želja i veselja za djecu na potresom pogođenim područjima.
Savez izviđača Hrvatske pokreće veliku nacionalnu kampanju naziva „HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove“ namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.
Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.
Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te uz podršku brojnih drugih partnera.
Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, tvrtke i druge organizacije, u svojim prostorijama organizirali su lokalne HAPPYCENTRE u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu.
Do sada je organizirano više od 30 lokalnih HAPPYCENTARA u 20 gradova širom Hrvatske, a u narednim danima u kampanju će se kao HAPPYCENTRI uključiti i dodatne organizacije.
HAPPYCENTAR U VELIKOJ GORICI biti će u prostoriji izviđača u sklopu Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, a građanima će biti na raspolaganju srijedom i petkom od 19-21 sati ili subotom od 10-13 sati.
Prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.
Ovo nije prvi angažman izviđača u pomoći potresom pogođenim područjima i stanovništvu. Brojni izviđači i izviđačke udruge sudjelovali su u akcijama pomoći na terenu te u prikupljanju hrane, potrepština, odjeće i obuće, građevinskog materijala te drugih stvari nužnih za građane u tim trenutcima.
Pritiskom na poveznicu i pogledajte promo-video kampanje:
ili video aktiviraj QR kodom:
Volonteri Saveza izviđača Hrvatske od prvoga dana potresa aktivno sudjeluju u brojnim zadacima u sklopu izviđačke pričuvne postrojbe civilne zaštite. U posljednjih 40 dana naši su volonteri na terenu odradili više od 6,000 volonterskih sati. Kao najveća organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj, sada ovu kampanju posvećujemo upravo djeci iz potresom pogođenih područja, a ovim putem pozivamo i sve ostale građane da nam se pridruže kako bi novim igračkama pomogli vratiti osmjeh na lica brojnih mališana.“ – izjavio je Dan Špicer, glavni koordinator kampanje HAPPYCENTAR i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.
Kampanja prikupljanja igračaka i druge opreme trajat će do kraja veljače nakon čega će vikendima u ožujku biti organizirane akcije podjele prikupljenih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja.
U potresom pogođenim područjima dječji smijeh naglo su zamijenili tuga i strah, a bezbrižna igra preko noći je postala neka davna prošlost. Igra je od iznimne važnosti za dječji emocionalni, socijalni, intelektualni i fizički razvoj. Igra pobuđuje maštu i razvija kreativnost, a igračke su neizostavan dio procesa učenja, rasta, razvoja i sazrijevanja djeteta.
Ovom kampanjom želimo vratiti osmijeh na lica onih najmlađih, a tugu i strah barem djelomično zamijeniti iskrenom radošću. Da bismo to ostvarili, potrebna nam je pomoć velikog broja građana i tvrtki koji su u mogućnosti donirati nove igračke i ostalu opremu. Prikupljanje, sortiranje i dostavu igračaka djeci organizirat će volonteri Saveza izviđača Hrvatske.
Na web stranici kampanje ww.happycentar.com priključi se akciji doniranja novih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja na jedan od sljedećih načina:
Kupi igračku i donesi je osobno u neki od naših HAPPYCENTARA širom Hrvatske
Kupi igračku ONLINE kod jednog od partnera kampanje i bit će dostavljena organizatorima
Doniraj za kupnju igračaka i provedbu kampanje
– Za tvrtke i druge organizacije: Postanite HAPPYCENTAR

Očekujemo vas u Happycentru u Velikoj Gorici srijedom i petkom od 19-21 sati ili subotom od 10-13 sati. Dobro nam došli punih ruku!