Jesen u Samoboru

Trenutno pregledavate Jesen u Samoboru
  • Autor objave:

Pun autobus Turovih poletaraca proveo je posljednju subotu rujna na igrama poletaraca u Samoboru.Prekrasno vrijeme, niti pretoplo niti hladno, a sunčano, godilo je i razigranima malcima i brđanima te roditeljima koji su pošli u pratnju poletarcima i pomoć malodobnim predvodnicima. U autobus nas se potrpalo 56, a uz to subotu na otvorenom provelo je i 25 izviđača s pratiteljima, koji su istoga dana otputovali na natjecanje u Karlovac.

U Samoboru su se skupili skauti iz Koprivnice, Bjelovara, Krapine, Zagreba, s Okića i iz Velike Gorice (nadam se da nisam još nekoga zaboravio). Turovci su se podijelili u šest ekipa te smo se raširili na razne strane grada. Obišli smo šest “živih” kontrolki, na kojima su nas dočekale jednostavne, ali zanimljive igrice u koje smo se nastojali uključiti svi te dva usputna zadatka, rješavajući koje smo otkrili gdje se (u središtu starog dijela grada) nalazi prva škola u Samoboru te gdje je postavljen meteorološki mjerni stup.

Gađali smo praćkom, utrkivali se ekipno na skijama, odigrali smo partiju antičkog biljara, prenosili krastavac, prešli slijepi poligon i pospremili pikule u rupice, no sve je to bila zgodna igra i zabava, koja je završila bez pobjednika. Odnosno, svi smo bili pobjednici već samim time što smo dan proveli na svježem zraku, krećući se i igrajući. Kinezi su nas naučili napraviti tradicionalne lampione, napisali su nam imena na kineskom pismu, a oni koji su znali pravila s guštom su zaigrali i igru Go.

Nakon ručka i preuzimanja zahvalnica odlučili smo se iz prostora bivše vojarne još jednom vratiti na središnji gradski trg i počastiti se glasovitim samoborskim kremšnitama, a onda je višak šećera trebalo potrošiti pa smo ponovno prošetali do vojarne, gdje nas je već čekao autobus. Bio je ovo vrlo zgodan animacijski izlet s igrama za nove članove i za zaigrane poletarce, a neki od njih kažu da im je ovo “najbolji izlet do sada”! Bitno je da su oni uživali, a vjerujem i lijepo spavali tu noć 🙂