Kraj škole – nastavak izviđačkih aktivnosti tijekom ljeta

Trenutno pregledavate Kraj škole – nastavak izviđačkih aktivnosti tijekom ljeta
  • Autor objave:

Kraj školske godine doveo je do prekida redovitih tjednih jatnih i patrolnih aktivnosti, no dugo toplo ljeto ne znaći i kraj aktivnosti velikogoričkih izviđača.  Iako je nastava završila izviđači su se aktivno uključili u Goričke večeri, tradicionalnu kulturnu, sportsku i zabavnu manifestaciju u Velikoj Gorici.

Na području Parka dr. Franje Tuđmana stariji izviđači su, na poziv organizatora, priredili nekoliko igara za najmlađe Velikogoričane, a naša fotogalerija će posvjedoćiti da su igre pobudile zanimanje te potaknule djecu, ali i roditelje da se uključe i zabave. Djeca su imala priliku naučiti tradicionalnu izviđačku igru Scoutball, svojevrsnu kombinaciju američkog nogometa i izviđačkog izvlačenja marama, obruče su pokušali nabaciti na šiljke te su svoju brzinu i vještinu preskakanja vijače, nošenja loptice u žlici, trčanja unatrag te ubacivanja lopte u koš okušali na za to priređenom poligonu.

Iako je škola završila 15. lipnja, četiri dana kasnije izviđači su već bili na putu na prvo ovogodišnje logorovanje, koje se od 19. lipnja do 01. srpnja odvija u kampu na otoku Pašmanu. Osim logorovanja uz more, velikogorički izviđači će od 4. do 19. srpnja boraviti i u šumi pored Gornje Stubice, na logorovanju u organizaciji prijateljskog Odreda izviđača “Savski gaj” iz Zagreba. Nakon toga kontingent hrvatskih izviđača odlazi na Jamboree, tradicionalni svjetski skup izviđača koji se ove godine održava u Švedskoj.