Pješački izlet na Samoborsko gorje

  • Autor objave:

Opet zajednički, Izviđački odred “Tur” i OI “Samobor” organizirali su i proveli uspješan izlet, ovoga puta na Samoborsko gorje, koje se unatoč magluštini, iz koje su došli osmjehnulo i osunčalo ledinu ispred Planinarskog doma bratovštine Sv. Bernarda.

img_3292Koliko god hladno bilo, iz Gorice nas je krenulo 45, a pridružilo nam se i 15 Samoboraca. Od Šoićeve kuće, dva sata pješice, ne mogu reći da je brzo prošlo, posebno uz Marka na začelju kolone, moleći ga da izdrži … Ponijeli smo mu i ruksak, ali njega nismo mogli. Morat ćemo više hodati da nabijemo kondiciju. Na kraju – uspjeli smo!

Članovi bratovštine dočekali su nas s toplim čajem. Potamanili smo sendviče iz ruksaka, a na lošištu je već zamirisalo drvo. Dok su se poletarci i izviđači igrali igrali nekih starih i nekih novih igara, starješine su upijale mirise vatre. Ispekli su kobase i hrenovke, koje su nas uz sir i vrhnje zagrijale i dale nam snage za povratak. Sira baš nismo bili željni, ali uz dobar poticaj svi smo ga barem probali.

img_3327

Predvodnici su nam pripremili i izviđački kviz, a vrhunac događanja bilo je polaganje obećanja dvoje novih članova samoborskog odreda izviđača. Čestitamo im što su se pridružili velikoj izviđačkoj obitelji.

img_3319Povratak je bio lakši od uspona, barem do pred kraja, kada smo počeli osjećati mišiće u natkoljenicama i bolove u koljenima. Bilo je lakše i brže i zato što smo Marka i Dominika poslali dolje sa Štefom – autom! Kakvi fuliranti!

Vratili smo se u maglu, do busa prije mraka i uputili polako kući, gdje smo stigli u minutu točno. Dobro, ajde, s pet minuta zakašnjenja, ali to je po Alenovom satu točno!

img_3335