Posjet Tehničkom muzeju

  • Autor objave:

Osim članova jata “Akela”, koji su posjet muzeju odradili prije nekoliko tjedana, ostali članovi našeg odreda, odnosno jata “Bijeli pingvini”, “Mali dupini” i “Ribice” u pratnji četvero izviđača iz patrole “Triturus” prvi dan veljače zaputili su se u Tehnički muzej u Zagrebu.

Busom smo došli do glavnog kolodvora i krenuli pješice do muzej. Putem smo razgledali grad Zagreb, pogledali kip Marka Marulića sa čudnom frizurom i ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta odigrali nekoliko igara da se ugrijemo.

Došavši u muzej razgledavali smo kako se tehnika razvijala od najstarijih vremena. Obišli smo stari rudnik ispod muzeja u kojem smo vidjeli kako su rudnici izgledali nekada, a neki još i danas.

DSC_0267

Posebno je bilo zanimljivo u djelu sa Teslinim izumima gdje smo imali priliku vidjeti kako funkcioniraju neki od njih, a Alen Becar u jednom je čak i sudjelovao. Bio je zatvoren u kavezu na koji je puštena struja, a dotaknuvši ga osvjedočili smo se da za ljude nije opasan visoki strujni napon već jačina struje.

DSC_0222

Na kraju posjetili smo i planetarij u kojem smo naučili svašta o zvijezdama naše galksije i Sunčevom sustavu. Imali smo priliku postaviti pitanje i doznati više, a pitanja su bila svakakva, kao npr. ima li života na Marsu, koja je najsjajnija zvijezda i postoje li svemirske lignje. Sreća naša da je u planetariju bio mrak pa nije bilo vidljivo kako su se neki od nas zacrvenjeli od srama!

DSC_0284

Nakon avanture u planetariju razgledali smo još avione i padobrne, a u hladnom Tehničkom muzeju dobrano smo se i ohladili. Stoga nam je godio topao čaj u obližnjem kafiću, a nakon čaja zaputili smo se kući, jer više poletaraca žurilo je na poslijepodnevne rođendane i posjete prijateljima.

DSC_0313