Žive jaslice uz Betlehemsko svjetlo

  • Autor objave:

U hladno božićno poslijepodne mnoštvo Velikogoričana sakupilo se u dvorištu župne kuće. I ove godine mladi župe Navještenje pripremili su scenski prikaz 2000 godina starog događaja iz Betlehema – porođenja Kristovog.

Priča je započela potragom triju mudraca za novorođenim Kraljem i njihovim dolaskom pred Heroda. Zatim je sljedio anđelov navještaj rođenja pastirima i njihov poklon Pastiru svih pastira. Na njihovom putu prema štalici pastire je pratila pjesma anđela Gabrijela, a predvodili su ih izviđači velikogoričkog odreda “Tur” kao nosioci Betlehemskog svjetla. Na kraju su i mudraci pronašli put do štalice, poklonili se malenome Djetetu i predali mu svoje darove.Žive jaslice

Scenski prikaz svojim divnim pjesmama pratili su zbor mladih Navještenje te naš mješoviti zbor, a zvuke trube donijeli su nam tata i sin Kurilovčan.

Nakon prikaza župnik je blagoslovio svu okupljenu dječicu, a stariji su se mogli ugrijati čajem ili kuhanim vinom.

“Žive jaslice” imaju višegodišnju tradiciju ostvarivanja božićnog ugođaja i uveseljavanja svih vjernika grada Velike Gorice. Zajednica mladih svake godine uloži trud, maštu i veselje u osmišljavanju prikaza tog predivnog događaja. Cilj nam je uveseliti ponajprije naše najmlađe, ali i u odraslima pobuditi radost, zahvalnost i pobožnost, kako bi mir i veselje koji su zavladali svijetom u trenutku Isusova rođenja ušli u sve domove naše župe.

Kako je proteklo uprizorenje i koji su najljepši trenutci ovogodišnjih živih jaslica pogledajte na predivnom videu putem sljedeće poveznice:

http://www.youtube.com/watch?v=FV9Ut5FsT3g&feature=youtu.be

Elena Tičinović i Ivan Špičko

Fotografija: Igor Kolarec

link vijesti: http://www.navjestenje.hr/txt/1/169/zive_jaslice