Renesansno u Koprivnici

Trenutno pregledavate Renesansno u Koprivnici
  • Autor objave:

Na Renesansnom festivalu u Koprivnici već godinama sudjeluju i izviđači. Zašto i mi ne bismo?Kako smo i planirali, tako smo i realizirali. Iako su još ljetni školski praznici trajali, jedanaest Turovaca ove je godine posjetilo Renesansni festival u Koprivnici. Znali smo da su mnogi još na odmoru i da se ne isplati angažirati autobus, a kako smo na raspolaganju imali tri osobna vozila, poziv da se pridruže brđanima uputili smo patroli Žohari … zato što su oni to i zaslužili, svojom odgovornošću i odnosom prema radnim zadacima.

Četvero Žohara i četvero brđana potrpalo se u dva auta te smo u Koprivnicu stigli već u petak,  24.08.2018. na večer, dok nam se u subotu pridružilo još troje brđana. U svoj su nas kamp i kuhinju prihvatili članovi Izviđačkog odreda “Kamengrad”, koji za nas nisu imali posla, pa smo stoga vrijeme iskoristili za slobodan obilazak sajma i uživanje u delicijama. Na večer smo uživali u viteškom truniru, kao i u ljetnoj kiši, koja nam je dala posla i po povratku kući ponovno rastegnuti, osušiti i posložiti šatore.

Za iduću godinu smo dogovorili da se i Turovci pridruže domaćinima u izvođenju programskih aktivnosti, kao što je “padanje u bure s vodom” u slučaju kada strijelac sretne ruke uspije pogoditi cilj. Nadam se da će se naći hrabrih!

Nakon (još) dvije noći pod šatorom ovog ljeta, kući smo se vratili u nedjelju, bogatiji za još jedno iskustvo i zanimljiv doživljaj. Vama ga donosimo kroz par fotkica.