Snježne radosti uz darove Sv. Nikole

Trenutno pregledavate Snježne radosti uz darove Sv. Nikole
  • Autor objave:

Prema najavama meteorologa u subotu 8. prosinca očekivali smo snijeg. Ali toliko – nije očekivala niti Zimska služba 🙂 … kao niti svih prijašnjih godina. Odgoda izleta na Krušak i Ključić brdu ni unatoč snježnoj mečavi i više od 30 cm snijega nije nam bila ni na kraj pameti. Pa izviđači smo – nismo mamine maze! Na izlet idemo i kad pada kiša i kad puše vjetar i kad pada snijeg.

Mnogi roditelji to još ne znaju ili nisu shvatili pa mobitel od 6 sati nije prestao zvoniti. Na izlet nas je trebalo poći čak 45, a konačnu odluku o tome kamo ćemo (ne hoćemo li), ostavili smo smo za donijeti nakon razgovora s vozačem autobusa. On je sugerirao da odustanemo, jer na državnoj cesti kroz Vukomeričke Gorice, čak je i ralica (grtalica 🙂 ) završila u jarku.

Stoga smo odlučili da na igranju u snijegu ostanemo u Velikoj Gorici na školskom igralištu u Školskoj ulici. Triturusi su se dobro pripremili, odnosno pripremili su izuzetno zanimljive igre za poletarce, pa je uslijedio red igre i smrzavanja na snijegu, red grijanja u odredskoj prostoriji uz čaj i kekse, ponovno red igara, pa opet odmor uz grickalice, onda je stigao paket Svetog Nikole koji je sve članove IO “Tur” za dobro ponašanje i aktivnost tijekom cijele prošle godine nagradio Malim EKO katoličkim kalendarima i slatkišima.

U odredskom dvorištu nastali su tuneli u snijegu, poletarci su igru nastavili i na brežuljcima u parku Dr. Franje Tuđmana, a brđani su odlučili učiniti dobro djelo i pomoći susjedima očistiti ulicu od prekomjernih količina napadalog snijega. Dobro … morali su to učiniti i zbog sebe, jer inače bi vrlo teško izvezli svoje automobile iz ulice.

Za kraj, trebalo je očistiti prostoriju u kojoj smo se grijali i igrali, a bila je to prigoda i za pošteno pranje poda. I tako je prošao vikend za pamćenje. Umjesto pješačkog izleta u Vukomeričke Gorice s klizanjem i ručkom na obiteljskom gospodarstvu Matković, sanjkali smo se i grudali u Velikoj Gorici, što nije umanjilo čar susreta i uspjeh odlično pripremljenih igara.

Hvala članovima patrole Triturus koji su se potrudili, pripremili i odradili igre, a hvala i svim članovima koji su se hrabro odazvali izletu iako nas je vrijeme zasigurno sve jednako pokolebalo.  Ako sam dobro infomiran, okupilo nas se oko trideset.