Turovcima nagrada Grada Velike Gorice

Trenutno pregledavate Turovcima nagrada Grada Velike Gorice
  • Autor objave:
Turopoljska udruga skauta “Tur” dobitnik je ovogodišnje Nagrade Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića za iznimna dostignuća u proteklom tridesetgodišnjem razdoblju na području društvenih djelatnosti.

Ovo je priznanje svim aktivnim i bivšim članovima udruge, a zahvalnost za dobivenu nagradu Grada iskazujemo Vijeću gradske četvrti Vladimir Nazor, koje nas je nominiralo za nagradu, te Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja Grada, koje je prepoznalo vrijednost i kvalitetu našeg dugogodišnjeg odgojnog i edukativnog rada s djecom i mladima.

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića pripala je Turopoljskoj udruzi skauta TUR, Silvi Golemac-Mihanović, Krunoslavu Milatoviću i Željku Mihalju. Nagrada Grada Velike Gorice “Krčka vrata” pripala je Iliji Juriću, a nagrada “Zlatna podgutnica” Kulturno umjetničkom društvu Dučec iz Mraclina te Draženu Lučanu. Nagrada Turopoljsko srce pripala je Buvljakušama i Društvu žena Buševec.

Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo pripala je Katici Matković Mikulčić, dugogodišnjoj ravnateljici Gradske knjižnice Velika Gorica, koja je dala i osobni autorski doprinos velikogoričkom kulturnom krugu. Objavila je autorske knjige s turopoljskom tematikom, uređivala monografije, leksikone te objavljivala tekstove u lokalnim i nacionalnim publikacijama i časopisima. Dugogodišnjim kulturnim djelovanjem sudjelovala je, inicirala, osmislila i vodila veliki broj kulturnih projekata kojima je prezentirala i promovirala kulturnu baštinu Turopolja i Grada Velike Gorice.

Od srca čestitamo svim ovogodišnjim laureatima, a osobito Katji Matković Mikulčić na Povelji Grada za životno djelo.
Svečanu akademiju dodatno smo uveličali donošenjem Betlehemskog svjetla s porukom mira i ljubavi koju smo javno podijelili sa svim uzvanicima svečanosti.