U Chichu smo chillali, a malo i grillali!

Trenutno pregledavate U Chichu smo chillali, a malo i grillali!
  • Autor objave:
Došli smo pokazati da izviđači znaju što je dobar roštilj. Vratili smo se s priznanjem za 3. mjesto između trideset natjecateljskih ekipa.

Peti Turopoljski Chill&Grill u etno naselju u Novom Čiču ispunio je, pa čak i nadmašio, očekivanja organizatora: Goričkog kluba mladih u suradnji s KUD-om Čiče. Ove godine okupilo se 30 ekipa koje su se natjecale u pripremi roštilja, a po prvi put je bilo organizirano i natjecanje u pripremi gibanice. Prijavljene su čak tridesettri savijače, a najboljom je proglašena ona Lidije Rožić iz Buševca.
Najbolji roštilj, po ocjeni kušaća, ispekla je domaća ekipa Spice girls iz Novog Čiča. Drugo mjesto su osvojili mladi Općine Orle, a treće ekipa TUS “Tur”, što je odličan uspjeh u konkurenciji od 30 ekipa! Picova srnetina s pečenim gljivana i umakom od brusnica oduševila je glavnog kuhara u žiriju. Odlična je bila i Mirjanina piletina s koprivama, a uživali smo i u ražnjičima, kobajama, pljeskama i čevapima.
Osim da sudjelujemo, da se pokažemo, družimo s ostalim ekipama i natječemo ovaj smo događaj iskoristili i kako bi zahvalili roditeljima naših članova na pomoći u provedbi 14. Zborovanja izviđača Hrvatske. Mlađa ekipa igrama je zabavila dječicu u Čiču. Svima nam je ovo bio ugodan dan proveden u prirodi.