Uspješno održan 10. memorijal Tihici u spomen

Trenutno pregledavate Uspješno održan 10. memorijal Tihici u spomen
  • Autor objave:

Memorijalom čuvamo uspomenu na Tihomira Tomašića – Tihicu i zahvaljujemo mu za slobodu domovine.

Unatoč kolebljivom vremenu, koje nas je do posljedenjeg trenutka držalo u neizvjesnosti, ove smo jeseni po deseti put zaredom okupili u Velikoj Gorici oko 250 izviđača, učenika i partnera u provedbi memorijala “Nitko da ne dođe do prijatelj drag”. Turopoljska udruga skauta “Tur” memorijal organizira od 2012. godine u spomen na Tihomira Tomašića, nekadašnjeg izviđačkog voditelja i Velikogoričanina, koji je u Domovinskom ratu spoj život položio za slobodu domovine.

Tihomir je kao pripadnik Hrvatskih obrambenih snaga bio branitelj Vukovara, no s padom toga grada heroja u ruke agresora, odveden je kao ranjenik iz Vukovarske bolnice sa stotinama civila i branitelja na stratište, na vukovarsku Ovčaru, gdje je mučki pogubljen 20.11.1991.

Uz prijatelje, izviđače iz Zagreba, Karlovca, Križevaca, Siska i Svetog Martina pod Okićem (Samobora) te učenike OŠ Šćitarjevo, s nama su ove godine bili i maleni iz Zaprešića, gdje će uskoro biti osnovana nova izviđačka udruga. S njima je bila Lidija Pozaić Frketić, predsjednica Saveza izviđača Hrvatske, a sve okupljene pozdravio je Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice, koji je i službeno otvorio ovogodišnji memorijal.

Za uspjeh memorijala svakako smo dužni zahvaliti članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Gorica, roditeljima naših članova te našim brđanima, istraživačima i izviđačima, koji su nao kontrolori odradili odličan posao.

No, da se ne hvalimo sami, prepustimo to velikogoričkim medijima:

http://www.kronikevg.com/foto-tudmanac_ozivio_uz-izvidacke-aktivnosti-u-spomen-na-tihomira-tomasica-tihicu/

https://www.vgdanas.hr/dogadanja/foto-za-250-izvidaca-nema-zime-spretnost-snalazljivost-i-znanje-pokazuju-na-10-memorijalu-za-tihicu/