Zelena čistka u Šćitarjevu

Trenutno pregledavate Zelena čistka u Šćitarjevu
  • Autor objave:

Na poziv ravnatelja Osnovne škole Šćitarjevo,  povodom Dana planeta Zemlje, odazvali smo se Zelenoj čistki u Šćitarjevu.  

Zelenu čistku u Šćitarjevu organizirali su Osnovna škola Šćitarjevo i udruga Andautonija. Članovi Turopoljske udruge skauta “TUR”, točnije članovi patrola Pink Panther i Andautonija pridružili su se domaćinima i pomogli im od smeća očistiti ovaj dio našeg lijepog planeta.

DSCN1850

Grajferom je napunjen kamion s glomaznim i drugim sakupljenim komunalnim otpadom. Doprinos petnaestak Turovaca, koji su obišli južni dio naselja, uz glavnu ulicu te kroz područje naselja zvano Kutelo, bile su tri pune velike vreće sitnog otpada sakupljenog uz prometnice i na zelenim površinama ovog dijela Šćitarjeva.

DSCN1847

DSCN1849

DSCN1855

Akciji čišćenja prethodilo je edukativno predavanje o mogućnostima pročišćavanja fekalnih i ostalih onečišćenih voda iz domaćinstava, gospodarskih objekata i cijelih naselja putem bioloških pročistaća, a kakav od jeseni koristi i Osnovna škola Šćitarjevo. Nakon obilaska naselja ravnatelj nas je sve pozvao na odmor i osvježenje uz domjenak.

DSCN1841

DSCN1844

DSCN1853